Граждани за обществени инициативи ...

Бюро за социални услуги

Неписано правило в едно семейство е потока на парите да е от РОДИТЕЛИ към ДЕЦА –да ги отгледат; да им осигурят добро възпитание и обучение; да им помогнат при създаването на собствени семейства.

Голяма част от родителите продължават да помагат не само физически, но и материално с продукти или пари не само на децата си, но и на внуци правнуци. Но идва момент, когато родителите нежалещи време, средства и здраве, започват да изпитват нужда от физическа помощ и психическа подкрепа. Това не е проблем за живеещите със своите наследници. Но ако децата и внуците живеят извън родното гнездо, тези проблеми се задълбочават и здравето и живота на вашите родители, баби и дядовци се влошава.

 

Ние сме неправителствено и политически необвързано Сдружение,лицензирано да предоставя социални услуги в общността. Бюрото за социални услуги може да предостави на Вашия близък "ЛИЧЕН АСИСТЕНТ" или "ДОМАШЕН ПОМОЩНИК", в зависимост от нуждата, която имате.

Това е алтернативния вариант на т.нар. "ХОСПИСИ".

Предимствата да изберете нашите услуги за физическа и морална подкрепа са

1.Предлагаме грижи по домовете

?Възрастните хора са неимоверно привързани към своите къщи, построени с много лишения. С техния дом са свързани младините им; вашето раждане и отглеждане; спомените за близки и роднини; спомените за случки и важни за тях събития !

?Обгрижването в техния дом е многократнопо-евтино от обслужването в " Хоспис ".

2.Съдържание на услугите

?"Личен асистент"- ангажира се най-вече за пряко обгрижване- преобличане; личен тоалет (измиване на лицето, сресване, смяна на памперс и др.); къпане; помощ при ползване на помощно-технически средства (инвалидни колички, ,тоалетни столове, протези, ортези, слухови апарати и др.); почистване на помещението, което се обитава; придружава лицето до лекар или зъболекар и др.

?"Домашен помощник"- грижи се за жилището и домакинството и отстраняването на дребни-битови повреди -разтребва; почиства; пазарува; пере; заплаща сметки,такси и данъци; поддържа любимите градинки и цветя; приготвя храна; закупува лекарства; и др.

 

Вие и вашите близки избирате услугите – комплектовате т.нар. "Пакет", като по всяко време можете да допълвате или изключвате услуги..

Ще получите точно това, което сте поръчали.

 

3.Характеристики на услугата

?Различна продължителност – ползват необходимата услуга само толкова часове, от колкото имат нужда.

Например :всеки ден по 2 часаили всеки ден по 2 часа сутрин и1 час вечер; 2 дни в седмицата по 2 часа или един път седмично по 4 часа и т. н.

ПО всяко време можете да увеличите или намалите броя на часовете!

Ако се налага можете да се свържете с нас и през почивните дни.

 

?Качество на услугата

Ние контролираме ежедневно работата на нашите работници, чрез телефонно обаждане до вашия близък.Нашите асистенти и помощници са обучени и мотивирани, със сключени договори и соц. -здравни осигуровки. Ако не сте доволни от работата на обслужващото Ви лице, можем да направим замяна до 5 (пет) работни дни.

Ние залагаме на качеството на самата услугата, без обвързаност с обслужващото Ви лице.

Ние залагаме надистанцираност между обслужван и обслужващ, за да избегнем привързаността, която често е предпоставка за злоупотреби.

 

?Мобилност на услугата- при промяна в състоянието на ваш близък ще бъдете незабавно уведомени и ако желаете ще бъде организирано посещение от лекар и при необходимост настаняване в болница.

 

?Компактност- съдействаме на близките и в края на жизнения път на обслужваното от нас лице- при организиране напогребението(намиране на гробокопачи, снабдяване с ковчег и др.)

 

?Значимост на услугата - предоставят се комплексни услуги-социални, здравни, битови, административни съобразно ежедневните и индивидуални потребности на клиента.

 

Зачита се индивидуалния избор на всеки нуждаещ се от помощ.

Обслужваното лице пряко участва в окачествяването на услугата.

Да! Услугите се извършват срещу заплащане!

Работим с хора, които предоставят услуги на хора, които се

заплащат от други хора.

Човешкият фактор е неизбежен!

Родителите са като очите

единият е лявото, а другият - дясното!

Ако изгубиш едното от тях, зрението ти намалява!

Ако изгубиш и двете, ставаш сляп!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info